Circuit op Mettet - Jules Tacheny

World RX of Benelux

World RX of Benelux

Na een afwezigheid van 5 jaar keert het wereldkampioenschap rallycross terug naar Mettet! 

Het circuit Jules Tacheny was in het verleden, tussen 2014 en 2018, reeds organisator van de WRX. Op het aantrekkelijke en bochtige Djobin-circuit zijn enkele pagina’s van het wereldkampioenschap geschreven tijdens die periode. Loeb, Solberg, Kristoffersson en zelfs wijlen Ken Block, de meest prestigieuze piloten uit de RX-koninginnencategorie, hebben in Mettet verrast en fantastisch gepresteerd.  Een selectie van de beste piloten van vandaag zal komen strijden om de overwinning tijdens een raceweekend dat nu al bloedstollend belooft te worden. 

Met zijn uitdagende en geliefde circuit heeft het circuit in de provincie Namen altijd al een uitzonderlijk spektakel geboden aan zijn publiek, dat ideaal geplaatst is, met een perfect zicht op het hele circuit.  Net als zijn Britse tegenhangers in Lydden Hill of het Duitse circuit van Estering, heeft het circuit van Jules Tacheny mee aan de basis gelegen van de intense en unieke rallycross sport. De opeenvolgende bochten op grind èn asfalt vormen de ideale omstandigheden voor helse sprints met veel contact en spektakel.

De terugkeer van de WRX naar Mettet gaat vonken geven! Het wereldkampioenschap kijkt inderdaad naar de toekomst en reserveert zijn topcompetitie voor 100% elektrische auto’s.   Met vermogens van 500 kW, het equivalent van 680 pk, wordt de 0 tot 100 bereikt in 1,8 seconden. Duizelingwekkend schouwspel gegarandeerd!  

Mis de terugkeer van ’s werelds beste rallycrossers naar Mettet niet voor de 5e ronde van het WRX 2023 kampioenschap!

Praktische info

  • Waar : Circuit Jules Tacheny – Mettet
  • Wanneer : 4, 5 en 6 augustus 2023
  • Tickets : Tickets te koop via Ticketmaster en in alle Night & Day shops
  • Gratis – 12 jaar oud
  • Algemeen voorwaarden
World RX of Benelux