Trackdays Dirt Track

In 2018 heeft het Circuit Jules Tacheny de enige Dirt Track piste in België ingehuldigd, 226 m lang en 15 m breed. Na een paar maanden testen werd de piste eind 2019 volledig vernieuwd en kwam er een defintieve track die aan de hoogste eisen van de discipline voldoet.

Vergeet niet dat Dirt Track erg populair is bij vele beroemde piloten zoals Marc Marquez, Johan Zarco, Valentino Rossi of Thomas Chareyre, om er maar een paar te noemen. Niet voor niets is dit een geweldige manier om rijtechnieken en beheersing van het glijden te leren!

Tijdens Dirt Track-dagen hebben piloten de mogelijkheid om vrij te rijden (20 min runs) of te profiteren van coaching-sessies (sessies van een uur) onder toezicht van FiorStarSchool, de motorschool van Fred Fiorentino.

Momenteel kunnen alleen de motorfietsen van het Jules Tacheny Circuit (YCF 150 4-takt Dirt Track – AJP 150 4-takt uitgerust met Dirt Track – TM300 SMX) op de Dirt Track-baan rijden vanwege de geluidsnormen. Er worden geluidsreducerende maatregelen genomen. Zodra de voorzieningen aanwezig zijn, kunnen de piloten met hun eigen motorfiets op de Dirt Track rijden.

Algemene informatie Dirt Track

Runs : Elke run bestaat uit maximaal 4 piloten. Mogelijkheid tot vrij rijden of coaching met Fred Fiorentino.
Track : Nieuwe Dirt Track piste van 230 meter.
Datums seizoen 2021 : Binnenkort beschikbaar.
Leeftijd : Vanaf 6 jaar oud. Voor minderjarigen is toestemming van de ouders vereist.
Uitrusting : lederen of off-road pak met verplichte bescherming, handschoenen, laarzen en helm.
Ervaring : Iedere deelnemer dient reeds het rijden met een motor met versnellingen te beheersen.
Prijs : Coaching met motorfietsen: € 125 / uur (motorverhuur + coaching + circuitverhuur) + € 30 voor uitrusting indien nodig.
Vrij rijden Prijs : Vrij rijden met motorfietsen: 30 € / 20min + 15 € uitrusting / 20min indien nodig.
Klimatologische omstandigheden : De bevestiging of annulering van elke datum om meteorologische redenen is beschikbaar op deze site en op de Facebook-pagina van het Circuit Jules Tacheny.
Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden die het onmogelijk zouden maken om Dirt Track-dagen te organiseren, behoudt RUMESM zich het recht voor om een datum te annuleren.
Indien mogelijk wordt een andere datum aangeboden aan de deelnemers en wordt het bedrag van de betaalde registratie bevestigd voor de nieuwe datum. In het geval van definitieve annulering door RUMESM of als een andere datum niet geschikt is voor de deelnemer (s), worden de deelnemer (s) volledig terugbetaald.
Storting : Een waarborg van 150 € in contanten zal worden gevraagd voor het rijden. Bij stevige valpartijen wordt de schade via de borg ingehouden.
Briefing : Er wordt een verplichte briefing gegeven voordat de deelnemers de baan betreden. Als een van de regels tijdens de sessie wordt overtreden, behoudt RUMESM zich het recht voor om de deelnemer (s) uit te sluiten.

Algemene informatie Speedway

Beste Speedway fans,

Sinds kort zijn wij gestart met onze Try-out dagen.

Het is de bedoeling dat u kennis kunt maken met de sport onder begeleiding van een gebreveteerd instructeur.

De prijs voor een dag is 125€ inclusief:

  • begeleiding van 9u tot 16u
  • gebruik van materiaal an motoren
  • verbruik olie en methanol

lederen of off-road pak met verplichte bescherming, handschoenen, laarzen en helm.

Data worden gepubliceerd op de Facebookpagina Training&Try-out

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Speedway-specialist: Willy Kennis

willy.kennis1@gmail.com

+32 477 23 21 52

inschrijving

Inschrijvingen zijn momenteel niet beschikbaar.

Prijzen

€ 30 per 20 minuten vrij rijden met onze motorfietsen (YCF 150 4-takt Dirt Track – AJP 150 4-takt uitgerust als Dirt Track – TM300 SMX). Deze prijs is inclusief de huur van de motorfiets en het circuit. Als u geen uitrusting heeft, kunt u er een huren voor € 15 per 20 minuten.

€ 125 voor een uur coaching met onze motorfietsen (YCF 150 4-takt Dirt Track – AJP 150 4-takt Dirt Track – TM300 SMX). Deze prijs is inclusief motorverhuur, coaching en circuitverhuur. Als u geen uitrusting heeft, kunt u er een huren voor € 30 per uur.

Tijden / data 2021

Speedway:

  • Training: Binnenkort beschikbaar
  • Try Out :  Binnenkort beschikbaar0