Trackdays rallycross

De Winter RX TrackDays worden georganiseerd door RUMESM, en bestaan uit vrij rijden op het RX Track van het Circuit Jules Tacheny in Mettet. De deelnemers worden ingedeeld in 2 groepen van elk maximum 30 piloten.

Groep 1: max 30x Buggy type SSV
Groep 2: max 30x RX + Kartcross

Er wordt vrij gereden op het circuit onder toezicht van de verantwoordelijken en de baancommissarissen van het Circuit Jules Tacheny. De medische assistentie bestaat uit een dokter, een verpleger en een ambulance. Het medisch centrum is gelegen op het gelijkvloers van de rode toren.

Een eventuele annulatie omwille van de weersomstandigheden zal worden weergegeven op de Facebook pagina.

Algemene informatie rallycross

Geluidslimiet: De geluidslimiet bedraagt 100dB, dynamisch gemeten (originele uitlaten worden sterk aangeraden).
Sessies : De timing van de dag zal beschikbaar zijn op de website en de Facebookpagina van het Circuit Jules Tacheny in Mettet, ten laatste 1 week vóór het event. In elk geval zal elke categorie zowel in de voormiddag rijden als in de namiddag, en de totale rijtijd per categorie bedraagt 120 min.
Track : Het circuit dat gebruikt wordt voor de Winter RX TrackDays door de categorieën RX, KartCross, SSV en SRX, is het Rallycross circuit op het Circuit Jules Tacheny. Het is mogelijk dat het tracé wordt aangepast omwille van de veiligheid.
Datums seizoen 2021-2022 : 19/11/21, 29/1/22, 26/2/22, 18/11/22, 18/12/22
Prijs : 150€/auto
Leeftijd :
KartCross: Vanaf 12 jaar
RX: Vanaf 16 jaar
SSV: Vanaf 18 jaar
SRX: Vanaf 18 jaar
Voor alle minderjarigen is een ouderlijke toestemming verplicht. Deze formulieren zijn beschikbaar tijdens de inschrijvingen ’s ochtends.
Uitrusting : Race uitrusting + helm + handschoenen zijn verplicht.
Medische Assistentie : De medische assistentie bestaat uit een dokter, een verpleger en een ambulance. Het medisch centrum is gelegen op het gelijkvloers van de rode toren.
Restauratie : In de cafetaria, gelegen op het tweede verdiep van de rode toren, worden sandwiches en dagschotels aangeboden, en deze is de hele dag geopend.
Weersomstandigheden :
De confirmatie of annulatie van elke datum zal omwille van de weersomstandigheden zal eerst en vooral verschijnen op de website en de Facebook pagina van het Circuit Jules Tacheny in Mettet.
Indien door de weersomstandigheden de veiligheid in het gedrang komt, behoudt de organisatie RUMESM het recht om het event te annuleren.
In de mate van het mogelijke, zal een andere datum worden voorgesteld aan alle deelnemers.
Reglement : De piloot die zich inschrijft voor de Winter RX TrackDays, stelt zich akkoord met het reglement van deze organisatie. Klik hier voor het reglement
Huur van een wagen : Indien gewenst, kan er ter plaatse een SsangYong SRX wagen worden gehuurd voor de Winter RX TrackDay, deze wagens zijn uitgerust om Rallycross te rijden.
Annulatie : In geval van annulering door u of door de organisator, zal geen terugbetaling plaatsvinden.
De personen die reeds betaald hebben, krijgen een waardebon die geldig is voor alle types van circuitdagen georganiseerd door het Circuit Jules Tacheny (met uitzondering van de coaching gegeven door de FioStarSchool).
Voorschriften - Winter RX trackdays

Veiligheidsinstructies

Om de veiligheid van alle gebruikers van het circuit en zijn faciliteiten te garanderen, herinneren we u aan de volgende vereisten:
Alvorens deel te nemen aan het parcours, moeten alle deelnemers het document “Individuele ongevallenverzekering” doorgeven aan de organisator.

Op het Circuit

 • Alle deelnemers respecteren scrupuleus de veiligheidsinstructies die door de organisator tijdens de briefings werden medegedeeld. Bovendien moet hij een volledige uitrusting dragen: gehomologeerde integraalhelm, warmte beschermend pilotenpak, handschoenen en laarzen aangepast aan de discipline.
 • De gebruikte voertuigen moeten alle garanties bieden met betrekking tot hun goede staat en hun goede werking, in de eerste plaats wat betreft remmen en banden. De organisatoren behouden zich het recht voor om elk voertuig te weigeren dat niet aan deze criteria voldoet.
 • Het Circuit oprijden wordt gedaan langs de uitgang van de pitlane.
 • Om het circuit via de pitlane te verlaten, zal de “uitgaande” bestuurder zich na de laatste bocht naar de rechterkant van het circuit verplaatsen en het circuit verlaten via de ingang van de pitlane.
 • Het is ten strengste verboden om op het circuit in de tegenovergestelde richting te rijden.
 • De bestuurder zal nooit op het circuit stoppen, behalve in geval van overmacht. In dit geval zorgt hij ervoor dat hij zijn voertuig parkeert (bij voorkeur aan de binnenkant van de bocht) terwijl hij wacht op instructies van een baancommissaris. In geval van een onvoorzien voorval is de regel om de baan zo snel mogelijk te verlaten en zich aan de buitenkant van het circuit te begeven.
 • Aan het begin van elke sessie zorgt de piloot voor de opwarming van zijn banden.
 • Het tanken vindt alleen plaats in de paddocks. Het is verboden in de pitlane.
 • De bestuurder rijdt een zeer gematigd tempo in de pitlane (maximaal: 20 km / u) en in de paddock.

Verzekering

 • De deelnemers worden gedekt door de verzekering van het circuit van Mettet qua burgerlijke aansprakelijkheid. Ze zijn niet individueel verzekerd. Ze kunnen een individuele ongevallenverzekering voor de dag afsluiten op het circuit van Mettet voor de prijs van 17 €. Het invullen van de documenten en de betaling vinden plaats tijdens de registratie ‘s ochtends op het secretariaat.
 • Elke gebruiker van het Circuit Jules Tacheny wordt financieel verantwoordelijk gehouden voor de schade aan de circuitinstallaties en -infrastructuren.
 • De RUMESM TrackDays zijn trainingssessies, geen races, wat agressief gedrag van de bestuurder uitsluit.
 • RUMESM behoudt zich het recht voor om elke bestuurder uit te sluiten die deze ingesteldheid niet respecteert tijdens het rijden. Begeleidende personen mogen niet op de baan rijden. Elke bestuurder die zijn plaats doorgeeft aan een derde partij zonder de organisator vooraf te hebben geïnformeerd, wordt automatisch uitgesloten. Het is verboden om de baan over te steken om naar de binnenkant van het circuit te gaan. Het wordt aanbevolen om kinderen te begeleiden en geen honden in de buurt van het circuit te brengen.
 • GELE vlag: gele vlag wordt gezwaaid voor en op het punt van een ongeval of tijdens de interventie van het veiligheidsteam = inhalen verboden.
 • GEEL-RODE vlag: verandering van grip op de baan.
 • GROENE vlag: vrije baan. Begin van de training. Autorisatie om in te halen na een gele vlag.
 • RODE vlag: gesloten baan. Onmiddellijke de baan verlaten via de pitlane en terug naar de stand met lage snelheid.
 • FINISH-vlag: einde van de sessie, keer terug naar de stand.

In geval van niet-naleving van deze voorschriften, wijzen de organisatoren alle verantwoordelijkheid af en behouden zich het recht voor om de verantwoordelijke chauffeur uit te sluiten.

Inschrijvingen