Circuit op Mettet - Jules Tacheny

SUPERMOTO: “THE RACE” OP HET CIRCUIT JULES TACHENY IN METTET, OP 14 EN 15 NOVEMBER

19 September 2020

De tempel zijnde van Supermoto in België voelt Mettet zich verplicht het toneel te vormen van een evenement dat alle rijders in staat stelt om na enkele maanden van gedwongen stilstand eindelijk terug te keren naar de geneugten van het circuit. “The Race” zal supermoto’s en quadrijders in staat stellen om samen te komen in een uniek en feestelijk evenement.

Een nieuwe kwalificatieformule

Omdat dit unieke evenement buiten kampioenschap is, wilde RUMESM het een speciaal cachet geven met een piramidevormig kwalificatiesysteem.

Aan het einde van de finale van elke categorie zullen de beste piloten naar het volgende niveau kunnen gaan en waarom niet, naar de grote finale!

160 Supermoto rijders en 25 quads

Supermoto-piloten kunnen zich inschrijven in de gebruikelijke categorieën van het Belgisch Supermoto-kampioenschap (beginners, originals, nationaal, europees, senioren en prestige) zonder 25 quads en de Minimotards te vergeten.

Achter gesloten deuren

Door de huidige sanitaire maatregelen zal het evenement helaas achter gesloten deuren plaatsvinden. Naast de piloten worden alleen de begeleiders (maximaal 3 personen per piloot) en enkele gasten op het terrein toegelaten.

De organisatoren van het RUMESM kunnen de situatie opnieuw bekijken als de beslissingen van de overheid positief evolueren.

Activiteiten op de hele site

Parallel aan Supermoto vindt op 15 november de finale van het Belgische FMB-BMB E-Bike Challenge Championship plaats op het bovenste deel van het circuit, terwijl het hele weekend wordt getraind op de Dirt Track. Met deze nieuwe tool kunnen snelheidsrijders hun ‘slide’-capaciteiten gedurende het hele winterseizoen verbeteren.

Praktische informatie
Waar? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
Wanneer? 14 en 15 november 2020
Tarief? 130€ voor supermoto en quad, 25€ voor minimotard

Partager