Circuit op Mettet - Jules Tacheny

SEBASTIEN LOEB WINT IN METTET!

15 Mei 2018

Ondanks het sombere weer was de show zeer kleurrijk op het circuit van het Jules Tacheny circuit in Mettet.

Supercar World RX: Twee vurige halve finales! In de eerste halve finale waren de twee VW’s van Kristofferson en Solberg het snelst, voor de Audi van Ekström. In de tweede halve finale heerste Sébastien Loeb. Hij bleef een ongelofelijke Andreas Bakkerud (Audi S1) voor, die bestraft werd door een valse start en daardoor twee keer door de Joker Lap moest, maar nog wel tweede werd voor Peugeot-coureur Timmy Hansen. Hier zijn de drie fabrikanten die officieel aan de finale deelnemen met hun twee auto’s.

Bij de start was Sébastien Loeb de meest behendige en leidde het peloton na een hectische eerste bocht. De Franse coureur was niet meer in te halen, ondanks goed verzet van Petter Solberg. Achter hem maakte Timmy Hansen, die als laatste was gestart, een fantastische comeback en eindigde op de derde trede van het podium. Ekström, Kristofferson en Bakkerud eindigden in deze volgorde in een finale die in het geheugen gegrift zal blijven.

Toerwagen: Steve Volders bracht het Belgische publiek tot het einde in vervoering: de bestuurder van de Ford Fiesta n°77 vocht tot de laatste ronde voor de overwinning, om uiteindelijk geklopt te worden door de Zweed Fredrik Salsten (DS3). Een andere Zweed, Daniel Lundh (Volvo C30) maakte het podium compleet…
RX2: Guillaume De Ridder werd in de eerste bocht van zijn halve finale uitgeschakeld na een contact waarbij zijn stuurkolom brak. Dit was niet de start van het seizoen waar de Belgische renner op gehoopt had. In de finale werd de favoriet, de Litouwer Gryazin, in de eerste bocht tegen de bandenmuur geduwd door Kalliomaki, die een zwarte vlag kreeg. De plaats was toen vrij voor de Noor Gundersen die won voor zijn twee landgenoten Evjen en Krogstad.
Supercar Euro RX: Een knotsgekke finale in Supercar Euro RX met een gevecht op leven en dood, tot op de 100ste van een seconde, tussen de 6 finalisten. Het is de Zweed Anton Marklund die uiteindelijk boven komt drijven voor de verhitte Litouwer Reinis Nittis en een bij de start wat ingesloten Cyril Raymond die alles probeerde… maar tevergeefs.

De gedetailleerde resultaten: hier

ici

Partager