Circuit op Mettet - Jules Tacheny

DE EERSTE BELGISCHE VERSIE VAN DE SUPERPRESTIGIO ARRIVEERT IN METTET!

17 Oktober 2019

Er komt een nieuwe wedstrijd naar het Jules Tacheny circuit: de Superprestigio. Dit evenement vindt plaats op zondag 3 november op de onlangs voltooide onverharde piste van het circuit.

Na Spanje en Frankrijk is het nu de beurt aan België, en meer bepaald aan het circuit Jules Tacheny in Mettet, om op 3 november zijn allereerste Superprestigio-evenement te organiseren. Dirt-track is een discipline die rechtstreeks uit de Verenigde Staten komt en al enkele jaren populair is bij vele internationaal bekende rijders zoals Marc Marquez, Johan Zarco en Thomas Chareyre.

“We hadden een eerste zandbaan gebouwd, maar het was een testbaan. We hadden een eerste onverharde baan gebouwd, maar het was een testbaan. We gebruikten hem om te experimenteren met de verschillende materialen op de grond, de helling van de bochten, de behoeften naargelang het type motorfiets, enz. Nadat wij onze conclusies hadden getrokken, hebben wij deze testbaan afgebroken en een gloednieuwe baan heropgebouwd met inachtneming van alle geldende regels. Het werd al getest door verschillende dirt-track-, speedway- en flat-track-rijders en alle seinen staan op groen”, legt Heikki Sermon, uitvoerend directeur van Circuit Jules Tacheny, uit.

Freddy Tacheny, voorzitter van Circuit Jules Tacheny: “Dit buitengewone circuit is een aanvulling op onze bestaande instrumenten en versterkt Mettet nog meer als het ware ‘hart van de motorsport’ in België en in het bijzonder op het vlak van sportopleiding. Ik wil iedereen bedanken die deze droom heeft waargemaakt, in het bijzonder Infrasport, de Wanty-vestigingen en alle vrijwilligers onder leiding van Heikki Sermon en onze deskundige Willy Kennis”.

Deze eerste Belgische Superprestigio is dus de perfecte gelegenheid om dit gloednieuwe circuit in te huldigen. In totaal zullen 32 rijders uit verschillende motordisciplines (enduro, motorcross, speed en supermoto) hun kunsten vertonen voor het publiek. Vrije trainingen, kwalificaties en races vinden de hele dag plaats van 9.30 uur tot 18.00 uur. Onder de deelnemers kunnen we alvast de Belgische rijder Bastien Mackels noemen, Superstock World Endurance Champion in 2017 en Xavier Simeon, voormalig MotoGP-coureur die zich momenteel bezighoudt met MotoE en het World Endurance Championship.

Wat de prijs betreft, bedraagt het inschrijvingsgeld voor de ruiters 75€, inclusief 5 plaatsen voor begeleiders. De algemene toegang voor het publiek is vastgesteld op 15€ voor volwassenen en zoals altijd in Mettet zijn kinderen onder 12 jaar gratis.

Alle praktische informatie is te vinden op de website van het circuit: https://www.circuit-mettet.be/superprestigio/.

Partager