Belgian Motorcycle Academy

Gezocht: toekomstige motorkampioenen!

Is uw kind een uitzonderlijk racetalent? Wil hij/zij wereldkampioen worden? Dit is het moment om hem/haar in te schrijven voor de selectiedag van de Belgian Motorcycle Academy, een nieuwe school die toekomstige kampioenen klaarstoomt om op het hoogste niveau door te breken.

 

Als er één begrip is dat de roeping van het Circuit Jules Tacheny samenvat, is het “OPLEIDINGEN”! Het is om deze reden dat je favoriete circuit een founding partner is geworden van de Belgian Motorcycle Academy, een nieuwe trainingsschool voor onze toekomstige kampioenen!

De missie van de Belgian Motorcycle Academy is om jonge Belgische talenten tussen 7 en 14 jaar te detecteren, op te leiden en te begeleiden naar de prominente motorcompetities.

De nieuwe academie omvat een trainingsprogramma van ten minste 10 dagen per jaar, voornamelijk tijdens weekends en schoolvakanties. De deelnemers volgen geavanceerde en omkaderde trainingen in verschillende motordisciplines zoals trial, dirt track, supermotard, motorcross en snelheid. Er worden ook cursussen gegeven die gericht zijn op communicatie, psychologie, voeding en fysieke training. De Academy kan rekenen op verschillende coaches en instructeurs, waaronder Stéphane Mertens en Fred Fiorentino, allen gecertificeerd door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB).

De FMWB (Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique), Zelos/MIG, het Circuit Jules Tacheny in Mettet en de Belgian Motorcycle Foundation zijn de medeoprichters van de Belgian Motorcycle Academy. Dit initiatief, erkend door DORNA, wordt dit jaar officieel geïntegreerd in hun ‘Road to MotoGP ™’-programma.

Voorwaarden om lid worden van de Belgian Motorcycle Academy

Om zich te kunnen inschrijven voor de selectie van 25 maart en om zo kans te maken opgenomen te worden in de Academie moet de kandidaat:

  • tussen de 7 en 14 jaar oud zijn
  • de Belgische nationaliteit hebben
  • uitblinken in motorbeheersing
  • in het bezit zijn van een jaarlijkse vergunning verkregen via de FMWB
  • voor kandidaten vanaf 11 jaar moet de aanvraag vergezeld worden van een sport-CV

De eerste selectiedag staat vast op woensdag 25 maart 2020 namiddag.

Inschrijvingen staan open via de website van de Belgian Motorcycle Academy.

Opgelet: beperkt aantal plaatsen!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.