Circuit op Mettet - Jules Tacheny

Belgisch Supermoto Kampioenschap

Belgisch Supermoto Kampioenschap

De wortels van Belgian Supermoto liggen stevig verankerd in Mettet, al 30 jaar de bakermat van de Superbiker. Het is dus niet meer dan normaal dat RUMESM een van de rondes van het Belgisch en BeNeCup Supermoto Kampioenschap organiseert.

Supermoto is een van de meest complete disciplines in de motorsport, omdat het snelheid en cross-country combineert. Het glijden is alomtegenwoordig en het publiek krijgt gegarandeerd een prachtig schouwspel te zien.

Het bijwonen van een Supermoto race is geen onverschillige ervaring! Supermoto is een zeer spectaculaire motorfietsdiscipline, die ongelooflijke glijpartijen biedt omdat de races plaatsvinden op circuits met meerdere ondergronden. De talrijke sprongen accentueren dit spectaculaire aspect!

De talrijke beschikbare categorieën laten een maximum aan renners toe om deel te nemen, ongeacht hun niveau! De categorie “Prestige” blijft het meest omstreden, terwijl de categorie “Quad” het publiek zeker zal bekoren met zijn spannende races.
Het publiek zal de show kunnen volgen vanaf de natuurlijke tribunes die een panoramisch uitzicht op het circuit bieden. Er is gratis parkeergelegenheid in de bovenste paddock.

Praktische info

  • Waar ? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
  • Wanneer ?
  • Hoeveel ?
  • COVID VEILIG TICKET VERPLICHT
Belgisch Supermoto Kampioenschap