Belgisch Supermoto Kampioenschap

De roots van de Belgische Supermoto zijn goed verankerd in Mettet, de geboorteplaats van de Superbiker sinds 30 jaar. Het is dan ook logisch dat RUMESM op 13 en 14 november 2021 de laatste 2 rondes van het Belgisch Kampioenschap en BeNeCup Supermoto organiseert.

De Belgische Supermoto-discipline is sterk verankerd in Mettet, al dertig jaar de bakermat van Superbiker. Het is dan ook logisch dat de RUMESM op 13 en 14 november 2021 opnieuw positief antwoordde op de vraag om de de laatste 2 rondes van het Belgisch kampioenschap Supermoto en van de BeNeCup Supermoto opnieuw te organiseren.

Supermoto is één van de meest complete disciplines van de motorsport. Het is immers een mix van motorcross en wegrace. De rijders laten hun motoren driften door de bochten en verzekeren het publiek zo elke ronde van spektakel.

Het terrein bestaat deels uit asfalt, deels uit onverharde ondergrond, en de sprongen maken het geheel nog aantrekkelijker.

De verschillende categorieën laten toe om een maximum aan rijders – wat hun niveau ook is – te laten deelnemen. De prestige-klasse zal de meest bevochten zijn. De categorie van de ‘quads’ zal met spectaculaire races bij het publiek zeker ook in de smaak vallen.

Het publiek kan het spektakel bijwonen in de paddock en vanaf de natuurlijke hellingen naast het Circuit, die een panoramisch zicht bieden op het hele gebeuren. De cafetaria en het terras zijn open. Er is gratis parkeergelegenheid op de paddock bovenaan.

Inschrijvingen –> hier

Praktische informatie

  • Waar? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
  • Wanneer? 13 en 14 november 2021
  • Prijs? 15€ voor het publiek, gratis voor kinderen onder 12
  • COVID VEILIGHEIDSPAS VERPLICHT

Covid-info

Mogelijkheid om piloten en hun begeleider te testen op de volgende tijdstippen:
– Vrijdag 12/11 van 17:00 tot 21:00 uur
– zaterdag 13/11 van 7u00 tot 10u00
Dit kan enige tijd duren, dus het is het beste om met uw covidsafe ticket te komen!

  • Prijs van de test? 15€
  • Inschrijving voor de test? olivierfolie@skynet.be met vermelding of het voor vrijdagavond of zaterdagochtend is