Circuit op Mettet - Jules Tacheny

Belgisch RX Kampioenschap

Belgisch RX Kampioenschap

Op 19 en 20 november zal het  het “deur tegen deur” zijn op het circuit Jules Tacheny.

Mettet zal gastheer zijn voor een ronde van het Belgisch RX-kampioenschap.

De races zullen intens zijn. Supersnelle sprints van 4 of 6 ronden op een op maat gemaakt parcours dat delen van de snelheidspiste met ‘dirt track’ in het midden van het circuit afwisselt:

Een selectief en technisch parcours waarbij glijbochten, sprongen en spectaculaire sversnellingen  zullen beslissen over de beste rallycrossrijders. Geen tijd om te ademen: de starts zijn zonder onderbreking aan elkaar gekoppeld tot aan de finale.

En dit voor de zeven categorieën in competitie: Cross Car Junior, Cross Car Senior, Supernationals +2000cc, Supernationals -2000cc, RX3, RX1, Superbuggy RX 2WD, Superbuggy RX 4WD.

Krachtige en indrukwekkende auto’s. Het geluid van motoren.  Remmen in ‘full slide’. Piloten die het contact niet uit de weg gaan.. De show zal grandioos zijn, tot groot plezier van de fans, die kunnen profiteren van een geweldig overzicht van de baan.

Onthouden :

  • Jules Tacheny-circuit in Mettet.
  • Zaterdag en zondag 19 en 20 november
  • Inschrijving hier
  • Publiekstoegang: € 15, gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Te koop ter plaatse of bij Michael Mazuin (Chaussée de Namur 15, 5070 Fosses-la-Ville)
  • Parkeerplaats 5€
Belgisch RX Kampioenschap