Belgisch Kampioenschap Supermoto

De Belgische Supermoto-discipline is sterk verankerd in Mettet, al dertig jaar de bakermat van Superbiker. Het is dan ook logisch dat de RUMESM opnieuw positief antwoordde op de vraag om de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap Supermoto en van de BeNeCup Supermoto opnieuw te organiseren.

Supermoto is één van de meest complete disciplines van de motorsport. Het is immers een mix van motorcross en wegrace. De rijders laten hun motoren driften door de bochten en verzekeren het publiek zo elke ronde van spektakel.

Het terrein bestaat deels uit asfalt, deels uit onverharde ondergrond, en de sprongen maken het geheel nóg aantrekkelijker.

De verschillende categorieën laten toe om een maximum aan rijders – wat hun niveau ook is – te laten deelnemen. De prestige-klasse zal de meest bevochten zijn. De categorie van de ‘quads’ zal met spectaculaire races bij het publiek zeker ook in de smaak vallen.

Vanaf dit jaar zullen rijders die met een vergunning 1 manifestatie willen deelnemen, deze vooraf aan een voordeliger tarief kunnen regelen via de nieuwe app “My FMB-BMB”.

Het publiek kan het spektakel bijwonen in de paddock en vanaf de natuurlijke hellingen naast het Circuit, die een panoramisch zicht bieden op het hele gebeuren. De cafetaria en het terras zijn open. Er is gratis parkeergelegenheid op de paddock bovenaan.

Praktische informatie

  • Waar? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
  • Wanneer? 17 maart 2019
  • Hoeveel? Publiek toegang: €10. Gratis voor kinderen -12 jaar oud.
  • Inschrijvingen van de piloot: op de website van het BMB