Belgisch Kampioenschap Supermoto

De Belgische Supermoto-discipline is sterk verankerd in Mettet, al dertig jaar de bakermat van Superbiker. Het is dan ook logisch dat de RUMESM opnieuw positief antwoordde op de vraag om de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap Supermoto en van de BeNeCup Supermoto opnieuw te organiseren.

Supermoto is één van de meest complete disciplines van de motorsport. Het is immers een mix van motorcross en wegrace. De rijders laten hun motoren driften door de bochten en verzekeren het publiek zo elke ronde van spektakel.

Het terrein bestaat deels uit asfalt, deels uit onverharde ondergrond, en de sprongen maken het geheel nog aantrekkelijker.

De verschillende categorieën laten toe om een maximum aan rijders – wat hun niveau ook is – te laten deelnemen. De prestige-klasse zal de meest bevochten zijn. De categorie van de ‘quads’ zal met spectaculaire races bij het publiek zeker ook in de smaak vallen.

Het publiek kan het spektakel bijwonen in de paddock en vanaf de natuurlijke hellingen naast het Circuit, die een panoramisch zicht bieden op het hele gebeuren. De cafetaria en het terras zijn open. Er is gratis parkeergelegenheid op de paddock bovenaan.

De inschrijvingen voor de piloten zijn nu geopened:

Inschrijvingen

Door de maatregelen die de regering nam mbt het Coronavirus, wordt de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap Supermoto, gepland op 14 en 15 maart, uitgesteld tot 21 en 22 november.

https://fmb-bmb.be/nl/content/supermoto-mettet-verplaatst-naar-21-22-november-e-bike-oostende-naar-27-juni

Praktische informatie

  • Waar? Circuit Jules Tacheny, rue Saint Donat, 6 – 5640 Mettet
  • Wanneer? 14 en 15 maart 2020
  • Hoeveel? Publiek toegang: €15. Gratis voor kinderen -12 jaar oud.