Belgisch Kampioenschap Rallycross

De datum voor 2019 is nog niet bekend.

Wees gerust, u hoeft niet lang meer te wachten : de aftrap van het seizoen van het Belgisch kampioenschap rallycross vindt plaats op 25 februari op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Tientallen krachtige rallycrosswagens zullen er de piste opstormen, tot groot plezier van de toeschouwers. Met meer dan tachtig ingeschreven rijders zal het showgehalte bijzonder hoog liggen !

De rallycross heeft de kwaliteit om wedstrijden te brengen van een zelden geziene intensiteit. Ze worden betwist over vier ronden, er is de actie vanaf de eerste meters ! De RX is een mix van kracht, glijwerk en contact, en dus de spektakelsport bij uitstek. Er is geen tijd om zich te vervelen, aangezien de races elkaar tot de finale zonder onderbreking opvolgen ! De toeschouwers zijn getuige van talloze starts, deur-aan-deur-contact, voor explosieve runs betwist over vier of zes ronden !

Het succes van het World Rallycross Championship (WRX) draagt ontegensprekelijk bij tot de populariteit van de sport. Dit jaar opnieuw hebben talrijke rijders de sprong gewaagd en zich ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap. De winnaars van vorig jaar zullen eveneens van de partij zijn in deze editie 2018. Mis dit uniek schouwspel dus niet!

In tegenstelling tot het leeuwendeel van de andere disciplines, biedt de RX een zeldzame intensiteit, maar tegelijk de veiligheid die eigen is aan circuits. Ze zijn specifiek aangepast aan kinderen, die de tijd van hun leven meemaken door de bolides te zien driften en contact maken.

En als afwisseling zijn er tijdens deze uitzonderlijke dag spectaculaire demonstraties met de kart cross. De fotoliefhebbers zullen eveneens aan hun trekken komen: het Circuit Jules Tacheny biedt een panoramisch overzicht, zodat amateurfotografen de meest intense momenten op een prachtige manier kunnen vastleggen.

Wie geïnteresseerd is om als rijder deel te nemen aan dit evenement kan zich inschrijven via het deelnameformulier hieronder.

Als u liever als toeschouwer komt en geen fractie van de show wilt missen, kunt u uw tickets bij aankomst ter plaatse kopen. De inkomprijs bedraagt 15 euro, behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar oud. Voor hen is de toegang gratis.