Circuit op Mettet - Jules Tacheny

ANNULERING VAN THE RACE EN DE E-BIKE CHALLENGE, UITSTEL VAN DE SUPERMOTO TRACKDAYS

7 November 2020

Toen “The Race”, de enige Supermoto wedstrijd van het jaar, werd aangekondigd, waren de rijders enthousiast en verliepen de inschrijvingen goed. Helaas heeft de evolutie van de sanitaire situatie in verband met Covid-19, de verzadiging van de ziekenhuizen en de recente maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, de correcte organisatie van dit evenement op het Circuit Jules Tacheny onmogelijk gemaakt.

Het circuit in Mettet heeft daarom, in overleg met de FMB/BMB, na een grondige overweging besloten om The Race en de NRJ E-Bike Challenge te annuleren, en daarnaast de Supermoto Trackdays uit te stellen tot na 13 december.
Freddy Tacheny, voorzitter van de Royal Union Motor van Entre Sambre-et-Meuse, had in 2020 nog een laatste keer de supermoto- en quadrijders willen samenbrengen:
“We hoopten oprecht dit jaar minstens één evenement te kunnen organiseren, specifiek voor de piloten. De Race zou de enige Supermoto race van het jaar zijn geweest, en een adempauze in een moeilijke periode op meer dan één punt. Gezien de explosieve ontwikkeling van de pandemie in ons land hebben we in overleg met de FMB/BMB besloten om dit evenement, en ook de NRJ E-Bike Challenge, tot onze grote spijt te moeten annuleren.”

De Supermoto Trackdays trainingen zijn ook uitgesteld tot na 13 december. De nieuwe data zullen op deze website worden aangepast naargelang de evolutie van de sanitaire maatregelen.

affiche de l'annulation de l'Ebike Challenge

Le NRJ E-Bike Challenge de Mettet est annulé

Partager