Sélection Belgian Motorcycle Academy

4 jonge talenten geselecteerd voor de Belgian Motorcycle Academy

Aan het einde van de selectiedag die op 21 mei 2020 werd georganiseerd, werden vier jonge piloten geselecteerd voor de nieuwe Belgian Motorcycle Academy. Ze sluiten zich aan bij de school voor toekomstige motorkampioenen, in het 2020-trainingsprogramma van de Belgian Motorcycle Academy.

Onder een stralende zon vond op 21 mei 2020 de selectiedag plaats op het Circuit Jules Tacheny. Acht jonge kandidaten namen deel aan deze allereerste selectie met het oog op deelname aan de Belgian Motorcycle Academy, die afgelopen januari werd opgericht.

Na de verschillende tests, spraken de juryleden (Didier Frérot – FMWB, Freddy Tacheny – Belgian Motorcycle Academy, Michel Wanty – Belgian Motorcycle Foundation en Philippe Dujardin – Circuit Jules Tacheny) en de aanwezige coaches (Thierry Klutz, Arnaud Dermine, Fred Fiorentino, Gregory Rousseau, Bénédicte Van Moortel en tevens Michel Nickmans van Zone Rouge en Pierre Gillion, aanvoerder van de Junior Black Knights) unaniem over 4 jonge talenten die konden deelnemen aan het trainingsprogramma 2020 van de Belgian Motorcycle Academy.

Wie zijn de 4 geselecteerde jonge coureurs?

1. Loris Dekkers (02/12/2007)

Loris Dekkers
Loris Dekkers, 12 jaar oud, komt uit Rijkevorsel in Vlaanderen en is al sinds zijn 4e gepassioneerd door motorfietsen toen hij voor zijn verjaardag een elektrische motor ontving. Sinds 2018 doet hij mee aan CIV Junior, het Italiaanse kampioenschap in snelheid.

2. Evan Gourmet (26/12/2006)

Evan Gourmet

Evan Gourmet, oorspronkelijk afkomstig uit Eigenbrakel, is 13 jaar oud en rijdt sinds zijn 8e op de motor. Zijn favoriete disciplines zijn motorcross en vooral supermotard, die hij sinds 3 jaar ijverig beoefent.

3. Tom Rolin (21/12/2009)

Tom Rolin, afkomstig uit Agimont in de provincie Namen, rijdt al sinds zijn derde jaar supermotard. In 2019 werd hij 3e in het Belgisch Kampioenschap Minimotard.

4. Romain Even (24/06/2013)

Romain Even

Hoewel hij net geen 7 jaar oud was, werd deze jonge spruit geselecteerd voor zijn buitengewone talent en motivatie. Het jongste lid van de academici maakt momenteel deel uit van het Nederlandse Minimoto-team en deed in 2019 al mee aan het Junior A-kampioenschap. Vanwege zijn jonge leeftijd en kleine omvang zal Romain Even een meer “light” trainingsprogramma volgen dan de andere academici.

Tom Rolin

Evan Gourmet Romain Even

© Marc Bossiroy / Belgian Motorcycle Academy

De 4 geselecteerde piloten uit de selectiedag vervoegen de Junior Black Knights Amélie Triffet en Lorenz Luciano in de Belgian Motorcycle Academy. Zij zullen allemaal het volledige programma van de Academy afwerken, maar Amélie en Lorenz gaan daarbovenop als enige Belgische piloten meestrijden in de Northern Talent Cup

Het trainingsprogramma omvat 14 dagen training, voornamelijk gepland op woensdagmiddag en zaterdag of tijdens schoolvakanties, evenals deelname aan de slotronde van het Belgische Supermoto-kampioenschap:

 

MEER INFO OVER DE BELGIAN MOTORCYCLE ACADEMY

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.