Over onsHet circuit is gebouwd op een eigen terrein van veertien hectare werd en geopend op 12 maart 2010. Het beschikt over een hoogteverschil van dertien meter. Het circuit is daarbij uitzonderlijk geschikt voor zowel auto’s als motoren en werd ontworpen met de gebruikers in het achterhoofd. Daarbij kunnen organisatoren zelf kiezen of ze bepaalde chicanes al dan niet willen gebruiken.
Een dienstweg omcirkelt het volledige circuit met het oog op het gebruik door interventiewagens, medische hulp of journalisten en fotografen.

De tribunes op een natuurlijke helling, bieden een panoramisch overzicht over het gehele circuit.

In de hoger gelegen paddock is intussen, de elektrische en sanitaire infrastructuur  aanwezig tijdens de manifstaties. De sanitaire installaties zijn ondergebracht in de ‘Espace D’Hollander’  in de controletoren in de paddock. Elektrische infrastructuur is permanent aanwezig in de Espace D'Hollander.

Lengte: 2280 m
Breedte: 12 meter
Rechte lijn: 609 meter lang en 14 meter breed
10 bochten en verscheidene mogelijkheden tot alternatieve circuits voor het scholen van verschillende groepen op hetzelfde tijdstip.

Ronderecord moto: 1'03'55 (2011)
Ronderecord auto:  1'06'87 (2012)
Rondrecord kart (650cc 70pk met gearbox ): 1'05"8 (650cc 50pk zdr gearbox ):1'10"2

Elke bocht kreeg een naam, een eerbetoon aan grote rijders die zich ooit hebben onderscheiden op het circuit van Mettet sinds 1927.

Voorstelling van de bochten (DIAPORAMA)Onze partners

Wanty

BENEDIC

autogids

Motorrijder

Motorrijder

Bofferding

Sudpresse

Moto 80

Hôtel Van Der Valk

Classic 21